Χειμερινά μαθήματα σχεδίου

Το φροντιστήριο σχεδίου "το εργαστήρι" επί τέσσερεις και πλέον δεκαετίες έχει εξειδικευθεί στη διδαχή των ειδικών μαθημάτων του ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου για την αρχιτεκτονική.

Το φροντιστήριο σχεδίου μέσα από τη μακροχρόνια πείρα του έχει διαμορφώσει το πρόγραμμα της ύλης και θεματολογίας του. Γνωρίζει τι θα διδάξει στην αρχή και τι στο τέλος, κάθε θέμα εντάσσεται σε μια ενότητα και κάθε ενότητα συμπληρώνεται και ολοκληρώνεται από την επόμενη. Οι χώροι διδασκαλίας του εργαστηρίου είναι άνετοι, καθαροί, με τον εξοπλισμό που απαιτείται για να γίνεται σωστά το μάθημα του σχεδίου.

Μ’ αυτό τον τρόπο αυξάνεται η απόδοση, η συγκέντρωση και η δημιουργικότητα των μαθητών στο σχέδιο.

"Το εργαστήρι" παρέχει στους μαθητές του βοηθητικές σημειώσεις και φωτοτυπίες που στόχο έχουν την πληρέστερη κατανόηση του αρχιτεκτονικού θέματος που σχεδιάζουν.

Με αυτή την οργάνωση στη ύλη του και στη θεματολογία του βοηθά τους μαθητές του στη ταχύρυθμη εκμάθηση του γραμμικού και ελεύθερου σχεδίου. Οι μαθητές δέχονται τις νέες γνώσεις στο σχέδιο με μια σειρά, με μία μέθοδο, που τους βοηθά να τις κατανοήσουν και να τις αφομοιώσουν καλύτερα. Έτσι το αρχιτεκτονικό σχέδιο, ένα άγνωστο πεδίο μέχρι πρότινος, γίνεται σιγά - σιγά κτήμα τους και μάλιστα αποτελεί και το διαβατήριο για την εισαγωγή τους στην Αρχιτεκτονική σχολή, σε μια από τις καλύτερες σχολές των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας μας.

Η σχολή σχεδίου διατηρεί, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, την επικοινωνία μεταξύ καθηγητών και γονέων. Κάθε μαθητής του φροντιστηρίου σχεδίου έχει τον προσωπικό του φάκελο όπου συγκεντρώνει τα σχέδιά του, ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου. Ο φάκελος αυτός παραμένει στο εργαστήρι καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ώστε οι καθηγητές να παρακολουθούν την πρόοδο και εξέλιξή του μαθητή και να συζητούν μαζί του τρόπους για ταχύτερη βελτίωσή του. Το φροντιστήριο σχεδίου "το εργαστήρι" έχει καθιερώσει δύο τουλάχιστον συναντήσεις με τους γονείς των μαθητών του το χρόνο. Η πρώτη είναι πριν τις αργίες των Χριστουγέννων. Η δεύτερη γίνεται πριν το Πάσχα και παράλληλα με την ενημέρωση των γονέων για την πορεία των παιδιών τους, γίνεται και έκθεση των έργων των μαθητών του στο γραμμικό και ελεύθερο σχέδιο. Με την έκθεση αυτή οι γονείς και οι φίλοι βλέπουν στην πράξη την πρόοδο και εξέλιξη των μαθητών στο σχέδιο. Η ποιότητα της γνώσης που παίρνουν οι μαθητές του φροντιστηρίου και η δημιουργική συνεργασία τους με τους καθηγητές αντικατοπτρίζονται κάθε χρόνο με την επιτυχία τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του Σχεδίου.


«Το εργαστήρι» έχει κρατήσει τις τιμές του τα τελευταία 7 χρόνια σταθερές. Αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες που κάθε οικογένεια αντιμετωπίζει στις μέρες μας προβαίνει σε μείωση των διδάκτρων για τους μαθητές της Β΄Λυκείου κατά 10% για την σχολική χρονιά 2017-2018, εφόσον πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας μέχρι 30 Αυγούστου.

«Το εργαστήρι» πραγματοποιεί αυτή την κίνηση αναγνωρίζοντας τον αγώνα κάθε γονιού για να σπουδάσει και να προσφέρει το καλύτερο στο παιδί του.


Τα χειμερινά μαθήματα σχεδίου αρχίζουν στις 22 Σεπτεμβρίου για μαθητές της Β΄ & Γ΄ Λυκείου. Τα μαθήματα διαρκούν ως το τέλος της σχολικής χρονιάς 2017-18.


Τμήματα σχεδίου για τη Γ΄ Λυκείου

Παρασκευή 16:00 - 22:00 ή Σάββατο 10:00 – 16:00 Γραμμικό σχέδιο - Ελεύθερο σχέδιο


Τμήματα σχεδίου για τη Β΄ Λυκείου

Παρασκευή 16:00 - 21:00 ή Σάββατο 10:00 – 15:00 Γραμμικό σχέδιο - Ελεύθερο σχέδιο


Καλέστε μας στο 2310 282270 για περισσότερες πληροφορίες.


Ωράριο λειτουργίας τον Ιούλιο:

Δευτέρα 10.00 - 15.00,

Τρίτη 17.00 - 21.00,

Τετάρτη 10.00 - 15.00,

Πέμπτη 17.00 - 21.00